ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KADAYIFA SARILMIŞ TAVUK PARÇALARI

Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 300 gr taze kadayıf
  • 2 yumurtanın akı

Sos için

  • 1 demet roka
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Kadayıfa Sarılmış Tavuk Parçaları Nasıl Yapılır?

Sos için roka yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. Mutfak robotuna alıp sarımsakları ve kimyonu ekleyin. Zeytinyağını azar azar ilave edip ezin. Tuzla tatlandırın. Tavuk etini iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda parçalar şeklinde kesin. Kadayıftan bir parça alıp kadayıfı tavuk etinin dışına sarın. Ucunun açılmaması için çırpılmış yumurta akına kadayıfın ucunu bulayıp yapıştırın. Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Kadayıfa sarılı tavuk etlerini ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Sosla birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!