ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ HARİSA SOSLU TAVUK

Harisa soslu tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Harisa soslu tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g kuşbaşı tavuk eti

Sosu için

  • 2 tatlı kırmızı biber
  • 4 kuru kırmızı acı biber (çekirdekleri ile)
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 2 çay kaşığı Karaman kimyonu tohumu
  • 4 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Harisa soslu tavuk Nasıl Yapılır

  • Tavukları zeytinyağında kızartın. Sosunu hazırlamak için taze kırmızı biberleri közleyin, çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyun ve doğrayın.
  • Baharatları kuru bir tavada orta ateşte kokuları yoğun bir şekilde gelmeye başlayana kadar kavurun. Kokusu iyice çıktıktan sonra ateşten alın.
  • Kuru acı biberleri iri doğrayıp, doğrayıcı ile parçalayın. Kavrulmuş ve çekilmiş baharatları, közlenmiş biberleri, sarımsak ve salçayı da ekleyip doğrayıcıda homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Kızaran tavukları harisa sosla karıştırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.