Harisa Soslu Tavuk

Harisa Soslu Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Harisa Soslu Tavuk için

Malzemeler

Malzemeler

  • 200 g kuşbaşı tavuk eti

Sosu için

  • 2 tatlı kırmızı biber
  • 4 kuru kırmızı acı biber (çekirdekleri ile)
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 2 çay kaşığı Karaman kimyonu tohumu
  • 4 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Harisa Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları zeytinyağında kızartın. Sosunu hazırlamak için taze kırmızı biberleri közleyin, çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyun ve doğrayın.
  2. Baharatları kuru bir tavada orta ateşte kokuları yoğun bir şekilde gelmeye başlayana kadar kavurun. Kokusu iyice çıktıktan sonra ateşten alın.
  3. Kuru acı biberleri iri doğrayıp, doğrayıcı ile parçalayın. Kavrulmuş ve çekilmiş baharatları, közlenmiş biberleri, sarımsak ve salçayı da ekleyip doğrayıcıda homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  4. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Kızaran tavukları harisa sosla karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo