ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ HARİSA SOSLU TAVUK

Harisa soslu tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Harisa soslu tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g kuşbaşı tavuk eti

Sosu için

  • 2 tatlı kırmızıbiber
  • 4 kuru kırmızı acı biber (çekirdekleri ile)
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 2 çay kaşığı Karaman kimyonu tohumu
  • 4 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Harisa soslu tavuk Nasıl Yapılır

Tavukları zeytinyağında kızartın. Sosunu hazırlamak için taze kırmızıbiberleri közleyin, çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyun ve doğrayın. Baharatları kuru bir tavada orta ateşte kokuları yoğun bir şekilde gelmeye başlayana kadar kavurun. Kokusu iyice çıktıktan sonra ateşten alın. Kuru acı biberleri iri doğrayıp, doğrayıcı ile parçalayın. Kavrulmuş ve çekilmiş baharatları, közlenmiş biberleri, sarımsak ve salçayı da ekleyip doğrayıcıda homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Kızaran tavukları harisa sosla karıştırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.