ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA BEZELYELİ TAVUK GÜVEÇ

> FIRINDA BEZELYELİ TAVUK GÜVEÇ
Fırında bezelyeli tavuk güveç
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında bezelyeli tavuk güveç tarifi için malzemeler
  • 500 g tavuk kalça eti (İri küp doğranmış)
  • 1 adet büyük boy patates (İri küp doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (İri küp doğranmış)
  • 1 adet büyük boy soğan (İri küp doğranmış)
  • 1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 4 diş sarımsak
    Salçalı sos için
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    Salçalı sos için
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Fırında bezelyeli tavuk güveç Nasıl Yapılır

  • Salçalı sos dışındaki yemeğin malzemesini geniş bir kapta harmanlayın.
  • Salçalı sos için tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştırın.
  • Sebzeli tavuk karışımı ile salçalı sosu iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı toprak kaplara paylaştırın.
  • Kapların üzerlerini yağlı kağıtla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.