ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ EKMEKLİ TAVUK GRATEN

Ekmekli Tavuk Graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmekli Tavuk Graten Tarifi İçin malzemeler

  • 4 tavuk göğüs fileto
  • 2-3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 4 dilim ekmek
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Ekmekli Tavuk Graten Nasıl Yapılır?

  • Tavuk filetoları unlayın. Tel süzgece alıp fazla unlarını silkeleyin. Tavada margarini eritip tavuk filetoları önlü arkalı kızartın.
  • Tuz ve karabiber serpin. Beyaz şarabı tavukların üzerine gezdirerek döküp ateşten alın. 
  • Beşamel sosu hazırlamak için; margarini küçük bir tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Koyulaşınca tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın. Ateşten alıp yumurta sarılarını ekleyin ve hızla çırpın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmek dilimlerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tavuk filetoları tavadan süzerek alın.
  • Her bir ekmek diliminin üzerine birer tavuk fileto yerleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine paylaştırın.
  • Fırında 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!