Ekmekli Tavuk Graten

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ekmekli Tavuk Graten Tarifi İçin malzemeler
- 4 tavuk göğüs fileto
- 2-3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 4 dilim ekmek
- 2-3 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos için:
- 1 çorba kaşığı margarin
- 4 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
Ekmekli Tavuk Graten Nasıl Yapılır?
- Tavuk filetoları unlayın. Tel süzgece alıp fazla unlarını silkeleyin. Tavada margarini eritip tavuk filetoları önlü arkalı kızartın.
- Tuz ve karabiber serpin. Beyaz şarabı tavukların üzerine gezdirerek döküp ateşten alın.
- Beşamel sosu hazırlamak için; margarini küçük bir tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Koyulaşınca tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın. Ateşten alıp yumurta sarılarını ekleyin ve hızla çırpın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmek dilimlerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tavuk filetoları tavadan süzerek alın.
- Her bir ekmek diliminin üzerine birer tavuk fileto yerleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine paylaştırın.
- Fırında 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR