ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ÇİN USULÜ TAVUK ETİ

Çin Usulü Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çin Usulü Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr taze börülce
  • 100 gr brokoli
  • 5 diş sarımsak
  • 6 taze soğan
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 6 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu

Çin Usulü Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Börülceleri kaynayan suya atarak 5 dakika haşlayın. Sıcak sudan çıkarıp buzlu soğuk suya atarak soğumaya bırakın.
  • Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve yüksek ateşte zeytinyağı ile soteleyin.
  • Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
  • Parçalara ayrılmış brokoli, verev doğradığınız taze soğanlar, börülce, küp doğradığınız biberler ve tavuk suyunu ekleyip soteleyin.
  • Soya sosunu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.