Brandy'li Elmalı Tavuk

Brandy'li Elmalı Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Brandy'li Elmalı Tavuk için

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı2 kırmızı elma4 parça kemiksiz tavuk göğsü4 çorba kaşığı brandy1 çorba kaşığı Dijon hardalı200 ml (1 kutu) süt kreması
Brandy'li Elmalı Tavuk

Nasıl Yapılır

Elmaların kabuğunu soymadan çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarıp yuvarlak dilimleyin. Tereyağını tavada eritip elma dilimlerini ekleyin ve altın sarısı renk alıncaya kadar çevirerek pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp ılık kalacak şekilde muhafaza edin.

Aynı tavaya tavuk etlerini ilave edip altı sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etin üzerine brandy'i ilave edin. 2-3 dakika sonra krema ve hardalı ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini kızarmış elma dilimleri eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo