ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BRANDY'Lİ ELMALI TAVUK

> BRANDY'Lİ ELMALI TAVUK
4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brandy'li elmalı tavuk tarifi için malzemeler
  • 50 gr tereyağı2 kırmızı elma4 parça kemiksiz tavuk göğsü4 çorba kaşığı brandy1 çorba kaşığı Dijon hardalı200 ml (1 kutu) süt kreması
Brandy'li elmalı tavuk Nasıl Yapılır

Elmaların kabuğunu soymadan çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarıp yuvarlak dilimleyin. Tereyağını tavada eritip elma dilimlerini ekleyin ve altın sarısı renk alıncaya kadar çevirerek pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp ılık kalacak şekilde muhafaza edin.

Aynı tavaya tavuk etlerini ilave edip altı sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etin üzerine brandy'i ilave edin. 2-3 dakika sonra krema ve hardalı ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini kızarmış elma dilimleri eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.