Biberli, Susamlı Tavuk Sarma

Biberli, Susamlı Tavuk Sarma
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli, Susamlı Tavuk Sarma için

Malzemeler

  • 500 gr inceltilmiş tavuk fileto
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 250 gr taze kaşar peyniri
  • 2 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yarım su bardağı susam
  • 1 yumurta akı
Biberli, Susamlı Tavuk Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Biberleri jülyen doğrayın. Kaşar peynirini ince dilimleyin. Tavuk etlerini tezgaha alın. Tuz ve karabiber serpin.
  2. Biberleri ve kaşar peynirlerini tavuk etlerinin üzerine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp kürdanla kenarlarını kapatın.
  3. Tavuk etlerini önce yumurta akına daha sonra susama batırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Tavuk sarmalarını tepsiye dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo