1 su bardağı garnitür (bezelye, havuç, patates karışımı)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze kekik
Beşamel Soslu Tavuk Kebabı
Nasıl Yapılır
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüs etlerini ekleyin ve renk alana kadar kavurun. Ardından küçük doğranmış kırmızı biberi, domates püresini ve salçayı ekleyin. Tüm malzemeleri ara ara karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Sonra garnitürü ve baharatları ekleyin. Sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişmeye bırakın.
Beşamel sos için ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, topaklanmaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
Hazırladığınız tavuklu harcı bir fırın kabına alın ve üzerine beşamel sosu eşit şekilde dökün.
Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini beşamel sosun üzerine serpiştirin. Fırını 190 dereceye ısıtın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan beşamel soslu tavuk kebabını sıcak servis edin.
Teşekkür ederiz.