ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ AFRODİZYAK TAVUK

Afrodizyak tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Afrodizyak tavuk tarifi için malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça eti
  • 50 gr kuru erik
  • 50 gr kuru kayısı
  • 1 kahve fincanı kırmızı şarap
  • 4-5 közlenmiş salçalık biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Afrodizyak tavuk Nasıl Yapılır

  • Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için şarapta bekletin. Süzüp şarabı bir kenara alın. 
  • Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin.
  • Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin.
  • Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 
  • Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin.
  • Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.