ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ ŞARKÜTERİ PASTIRMALI VE SEBZELİ LAZANYA

PASTIRMALI VE SEBZELİ LAZANYA

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı ve sebzeli lazanya tarifi için malzemeler
  • 1 paket lazanya
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 havuç
  • 500 gr mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 limonun suyu
  • 10 dilim pastırma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
Pastırmalı ve sebzeli lazanya hazırlanışı


Yemek tarifleri
arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Lazanyaları bir tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı kaynar suda haşlayın. Süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıp aralıklı olarak dizin.

Havuçları soyup rendeleyin. Mantarları dilimleyip kararmaması için 15 dakika limonlu suda bekletin. Bezelyeleri haşlayın. Sıvıyağını tavada ısıtıp havuç ve mantarları kavurun. Bezelyeleri ve pastırmayı ocaktan indirmeye yakın havuçlu karışıma ekleyin. Tuz ve baharatla tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin.

Lazanyaların bir kısmını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bezelyeli karışımı dökün. Bu işlemi toplam  üç kat olacak şekilde hazırlayın. Üzerine pastırma dilimleri ve kaşarpeyniri rendesi ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!