ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ ŞARKÜTERİ PASTIRMALI BULGUR PİLAVI

PASTIRMALI BULGUR PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı bulgur pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur1 soğan2 çorba kaşığı margarin3 su bardağı sıcak su2 domates100 gr pastırma1 çorba kaşığı naneTuz
  • karabiber
Pastırmalı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.

Tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.

Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!