ANASAYFA TARİFLER ŞARKÜTERİ TARİFLERİ PASTIRMALI BULGUR PİLAVI

Pastırmalı Bulgur Pilavı

İçeriğinde bol miktarda diyet lifi barındıran bulgur pilavı, en sevilen pilav tarifleri arasında yer alır. Pastırma ve baharatlarla birlikte sunulan pastırmalı bulgur pilavı nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 100 gr pastırma
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Pastırmalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.
  • Tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
  • 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.
  • Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, et kullanmadan hazırlayabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!