ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ PATLICAN DİZME

Köfteli patlıcan dizme

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli patlıcan dizme tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5~6 patlıcan
  • 2 domates
  • 2 dolmalık yeşil biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Köfte için

  • 500 g kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam yenibahar
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Köfteli patlıcan dizme Nasıl Yapılır

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. 3 cm kalınlığında doğrayıp tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün ve kızgın yağda kızartın. Köfte için, soğanı rendeleyin. Tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırın. Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin. Domatesleri, dolmalık biberleri elma dilimi şeklinde kesip patlıcanların üzerine yerleştirin. Zeytinyağı ve salçayı tavada 1-2 dakika kavurun. Sıcak su ilave edip kaynatın. Sosu tepsideki malzemelerin üzerine gezdirin. 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.