ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ YOĞURT SOSLU VE CEVİZLİ SARAY KÖFTE

YOĞURT SOSLU VE CEVİZLİ SARAY KÖFTE

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurt soslu ve cevizli saray köfte tarifi için malzemeler
  • 600 gr köftelik dana kıyma 1 kahve fincanı su 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 4 yumurta 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı unKızartma için: 1 su bardağı zeytinyağı Dereotlu yoğurt sos için: 300 gr süzme yoğurt Yarım demet dereotu
Yoğurt soslu ve cevizli saray köfte Nasıl Yapılır

Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.

Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın.

Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:58

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.