ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ CEVİZLİ SARAY KÖFTESİ

CEVİZLİ SARAY KÖFTESİ

Cevizli saray köftesi
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli saray köftesi tarifi için malzemeler
  • 600 g köftelik dana kıyma
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz 
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Servis için

  • Yoğurt
Cevizli saray köftesi hazırlanışı

  • Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin.
  • Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp yanında yoğurt ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!