Yeşil Domates Turşulu Kavurma

Yeşil Domates Turşulu Kavurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yeşil Domates Turşulu Kavurma için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 g kuzu eti (Tercihen yağları alınmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil domates turşusu (Küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (İnce zar doğranmış)
  • 6-7 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
Yeşil Domates Turşulu Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tavayı iyice ısıtın. Kuşbaşı etleri ve suda inceltilmiş salçayı ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar, 10 dakika boyunca kavurun. Daha sonra yağları ve arpacık soğanları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra kalan tüm malzemeyi ekleyin. Üzerini hafif örtecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, etler yumuşayana dek pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo