ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ VELOUTE SOSLU BONFİLE

Veloute soslu bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Veloute soslu bonfile tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü veloute sos
  • 4 parça bonfile
  • 1 arpacık soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru kekik

Üzeri için

  • Birkaç dal Frenk soğanı
  • Taze çekilmiş renkli tane biber
  • 3 yemek kaşığı kapari

Veloute soslu bonfile Nasıl Yapılır

Arpacık soğanı rendeleyip geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, kekik, zeytinyağı ve sütü ekleyerek birkaç dakika karıştırın. Bonfileleri ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini örterek en az 2 saat buzdolabında bekletin. Döküm tavayı iyice ısıtıp bonfileleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veloute sosu servis tabağına alın. Üzerine bonfile dilimini yerleştirin. Kapari ve Frenk soğanı ekleyip taze çekilmiş renkli tane biber serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.