ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ UZAKDOĞU USULÜ DANA ŞİŞ

Uzakdoğu Usulü Dana Şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Uzakdoğu Usulü Dana Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr dana biftek
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Uzakdoğu Usulü Dana Şiş Nasıl Yapılır?

  • Biftekleri ince şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağı, soya sosu, tuz, karabiber ve susamları geniş bir kasede karıştırın.
  • Etleri ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Etleri sostan alıp çöp şişlere dizin. Sostaki susamları üzerlerine bulayın. Elektrikli ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp servis tabağına 1 yemek kaşığı kadar dökün.
  • Etleri yerleştirip üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin. İsteğe göre pilav ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!