ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ UZAKDOĞU USULÜ DANA ŞİŞ

Uzakdoğu Usulü Dana Şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Uzakdoğu Usulü Dana Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr dana biftek
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Uzakdoğu Usulü Dana Şiş Nasıl Yapılır?

Biftekleri ince şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağı, soya sosu, tuz, karabiber ve susamları geniş bir kasede karıştırın. Etleri ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp en az 2 saat buzdolabında bekletin. Etleri sostan alıp çöp şişlere dizin. Sostaki susamları üzerlerine bulayın. Elektrikli ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp servis tabağına 1 yemek kaşığı kadar dökün. Etleri yerleştirip üzerilerine ince kıyılmış maydanoz serpin. İsteğe göre pilav ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!