ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TATLI-EKŞİ SOSLU BONFİLE

Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr basmati ve yabani pirinç karışımı
  • 600 gr bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 120 ml su
  • 50 ml bal
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Kıyılmış maydanoz

Tatlı-Ekşi Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ile haşlayıp süzün. Bonfilenin üzerine tuz ve karabiber serpiştirip 4 cm’lik parçalar halinde kesin.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızarıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık doğrayıp kalan zeytinyağında 5 dakika pişirin.
  • Sirke ve suyu ilave ederek 1 dakika yüksek ateşte pişirin. Balı ekleyin. Soğanlı karışımı bonfileye ilave edip harmanlayın.
  • 5 dakika daha pişirin. Haşlanmış pirinçleri servis tabağına yayın. Üzerine soğanlı etleri yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!