ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SUSAMLI KUZU PİRZOLA

SUSAMLI KUZU PİRZOLA

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Susamlı kuzu pirzola tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 800 gr kuzu pirzola 2 limonun suyu 2 yumurta akı 5 çorba kaşığı galeta unu 3 çorba kaşığı susam 1 çay bardağı sıvıyağ Nane
  • kekik Tuz
  • karabiber Servis için: 4

5 kıvırcık yaprağı

Susamlı kuzu pirzola Nasıl Yapılır

Pirzolaları düz bir tabağa alıp üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, nane, kekik ve karabiber serpip folyo ile kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Yumurta aklarını kar halinde çırpın. Susamı yağsız olarak teflon tavada biraz kavurun. Galeta unuyla karıştırıp düz tabağa alın. Sıvıyağı tavada kızdırın. 
Pirzolaları önce yumurta akına sonra susamlı karışıma bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Servis tabağına kıvırcık salata yapraklarını dizip üzerine pirzolaları yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın. Acı seviyorsanız pulbiber serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:52:10

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.