ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOSLU PİRZOLA

Soslu Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Soslu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 12 kuzu pirzola
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 dilim beyaz tost ekmeği
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka
  • 1 çorba kaşığı biber salçası

Soslu Pirzola Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın. Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın.

Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin. Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!