ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ŞEHRİYELİ KUZU KAPAMA

> ŞEHRİYELİ KUZU KAPAMA
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şehriyeli kuzu kapama tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuzu külbastı2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı tel şehriye1 soğan2 sivribiber1 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı biber salçası4 su bardağı sıcak su40 gr margarinTuz
  • karabiberSüsleme için: 1 dal dereotu
Şehriyeli kuzu kapama Nasıl Yapılır

 Eti kuşbaşı doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun. Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun. Etli malzemeyi ilave edip karıştırın. Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

 Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:48

Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

avel12.10.2016 17:08:34

bence harika bir site,tüm tarifleriniz çok güzel..siteden bakıyorum ve her ay derginizi alıyorum,bana gelen misafirlerim nasıl böyle güzel yemek yaptığımı soruyolar,gülüyorummm..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.