Adıyaman mutfağı lezzetlerinden en gözde yemeklerinden sarımsaklı pilav ve köy tavuğu tarifi.
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
2 baş sarımsak (1 tanesi küp doğranmış, diğeri ezilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı (Veya 2-3 yemek kaşığı tereyağı)
6 bardak tavuk suyu
1 adet köy tavuğu
Sarımsaklı Pilav Ve Köy Tavuğu
Nasıl Yapılır
Köy tavuğunu haşlayarak tavuğun suyunu süzün.
Bir tencereye yarım çay bardağı yağı ile küp doğranmış sarımsağı ekleyin. Üzerine bulgur ve 6 bardak tavuk suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Ateşten indirmeye yakın ezdiğiniz sarımsağı üzerine yayın. Piştikten sonra bir havlu kağıt ile üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Tavuğu parçalara ayırın ve kalan yağla bir tavada kızartın.
Tavuğu kızarttığınız yağla birlikte pilavın üzerine yayın.
Teşekkür ederiz.