ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SARIMSAK KEBABI

Sarımsak Kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsak Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1.2 kg baş sarımsak
  • 900 gr orta yağlı kuzu kıyması
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr kırmızı pul biber
  • 50 ml nar ekşisi

Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?

Sarımsakları ikiye bölüp 10 dakika süreyle suda bekletin. Suyunu süzün. Pul biber, karabiber ve tuz eklediğiniz kıymayı ceviz büyüklüğünde köfteler haline getirin. Daha sonra bir sarımsak bir köfte şeklinde şişlere dizin. Sarımsak ve köfteler piştikten sonra üzerine kırmızı pul biber ve nar ekşisi karışımını gezdirin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!