Sarımsak Kebabı

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Sarımsak Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sarımsak Kebabı için

Malzemeler

  • 1.2 kg baş sarımsak
  • 900 gr orta yağlı kuzu kıyması
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr kırmızı pul biber
  • 50 ml nar ekşisi
Sarımsak Kebabı

Nasıl Yapılır

Sarımsakları ikiye bölüp 10 dakika süreyle suda bekletin. Suyunu süzün. Pul biber, karabiber ve tuz eklediğiniz kıymayı ceviz büyüklüğünde köfteler haline getirin. Daha sonra bir sarımsak bir köfte şeklinde şişlere dizin. Sarımsak ve köfteler piştikten sonra üzerine kırmızı pul biber ve nar ekşisi karışımını gezdirin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo