ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ RENKLİ KAVURMA

RENKLİ KAVURMA

Renkli kavurma
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Renkli kavurma tarifi için malzemeler
  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy beyaz soğan
  • 3-4 sivri biber
  • 1 adet taze ve acı kırmızı biber
  • 3 domates
  • 50 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 dal taze soğanın beyaz kısmı
Renkli kavurma Nasıl Yapılır

  • Tencerede sıvı yağı ısıtıp, zar şeklinde doğradığınız beyaz soğan ile kuşbaşı eti kavurun. Üzerini örtecek kadar su, tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, çok kısık ateşte, yarım saat pişirin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, kırmızı biberi ve taze soğanı ince kıyın. Sivri biberi küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri bir kapta harmanlayın. Ocakta pişen etin üzerine serpin ve karıştırıp ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!