ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PORTAKAL SOSLU VE FISTIKLI LORLU DANA KARPAÇYO

Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo Tarifi İçin malzemeler

Karpaçyo için

  • 600 gr dana bonfile
  • ¼ demet taze fesleğen
  • ¼ demet taze kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 10 ml zeytinyağı

Portakal sosu için

  • 50 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 5 gr rendelenmiş japon turbu
  • 5 ml krema

Mantı için

  • 20 gr lor peyniri
  • 10 gr antep fıstığı
  • 5 gr ceviz
  • 3 yaprak taze fesleğen
  • Parmesan peyniri

Portakal Soslu Ve Fıstıklı Lorlu Dana Karpaçyo Nasıl Yapılır?

Dana bonfilenin sinirlerini temizleyin. Ayrı bir yerde fesleğen, kekik ve sarımsağı ince kıyın. Bonfileyi önce tuzla ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Üzerine zeytinyağı sürüp ince kıyılmış baharatların bonfilenin üzerine yapışmasını sağlayın. İyice ısıtılmış ızgarada bonfilenin her tarafını hızlıca kızartıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tam bir halka şekline gelinceye kadar alüminyum folyoya sıkıca sarın ve dondurucuya alın. Portakal suyunu sos tenceresinde ısıtın. Rendelenmiş japon turplarını ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Turplar iyice eriyip portakal suyu yarı yarıya azaldıktan sonra ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Kremayı ilave edip karıştırın. Fıstık, ceviz ve fesleğeni ince doğrayıp lor peyniriyle karıştırın. Donmuş bonfileyi dolaptan çıkarıp çok ince dilimleyin. Çözülmeden lorlu harçtan paylaştırıp uç kısımlarını büzün. Her dilimde aynı işlemi yapın. Sosu servis tabağına alın. Mantıları sosun üzerine yerleştirin. Parmesan peyniri ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!