ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PORÇİNİ MANTARLI BİFTEK

Porçini Mantarlı Biftek

Lif kaynağı olarak bilinen mantar, ülkemizde sık sık tüketilir. İçeriğinde bulunan protein ve vitaminler sayesinde kemik gelişimini destekleyen bir besindir. Hazırsanız, porçini mantarlı biftek nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Porçini Mantarlı Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim biftek
  • 4 arpacık soğan
  • 40 gr kurutulmuş porçini mantar veya 7~8 taze porçini mantar
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1/5 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Porçini Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır?

  • Biftekleri jülyen doğrayın. Kırmızıbiberi ve sivri biberi de jülyen doğrayın. Kurutulmuş mantarları sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlayın. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.
  • Bir tavada ayçiçeği yağı ve tereyağını eritin. Küçük doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  • Biftekleri ekleyip orta ateşte soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
  • Su miktarı az gelirse çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra biberleri ekleyin.
  • Biberler yumuşayınca mantarları ilave edin. Tuz, baharatlar ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Porçini mantarı yerine istiridye veya kültür mantarı da kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!