ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ POLENTA YATAĞINDA HAŞLANMIŞ BONFİLE

Polenta yatağında haşlanmış bonfile

Polenta yatağında haşlanmış bonfile

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Polenta yatağında haşlanmış bonfile tarifi için malzemeler

Bonfile için

  • 400 g bonfile
  • 6 su bardağı su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı değirmen karabiber

Polenta için

  • Tuz
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 2-3 dal taze kekik

Polenta yatağında haşlanmış bonfile Nasıl Yapılır

  • Bonfileyi bir tencereye alın. Üzerine su, defne yaprağı ve değirmen karabiberi ilave edin. Bonfile yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Et suyunu süzüp temiz bir tencereye alın.
  • Polenta için süzdüğünüz et suyuna tuz ve tereyağını ekleyip tekrar kaynatın. Mısır ununu tel süzgeçten geçirin. Su kaynamaya başlayınca tencereye boşaltıp karıştırın. Karışımı tencerenin kenarlarına yapışmayacak hale geldiğinde ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Polentayı bir servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız bon leyi ilave edip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.