Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile

Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile için

Malzemeler

Bonfile için

  • 400 g bonfile
  • 6 su bardağı su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı değirmen karabiber

Polenta için

  • Tuz
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 2-3 dal taze kekik
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Bonfileyi bir tencereye alın. Üzerine su, defne yaprağı ve değirmen karabiberi ilave edin. Bonfile yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Et suyunu süzüp temiz bir tencereye alın.
  2. Polenta için süzdüğünüz et suyuna tuz ve tereyağını ekleyip tekrar kaynatın. Mısır ununu tel süzgeçten geçirin. Su kaynamaya başlayınca tencereye boşaltıp karıştırın. Karışımı tencerenin kenarlarına yapışmayacak hale geldiğinde ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Polentayı bir servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız bon leyi ilave edip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo