Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile

06 Ağustos 2024 tarihinde güncellendi.
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile için

Malzemeler

Bonfile için

  • 400 g bonfile
  • 6 su bardağı su
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı değirmen karabiber

Polenta için

  • Tuz
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 2-3 dal taze kekik
Polenta Yatağında Haşlanmış Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Bonfileyi bir tencereye alın. Üzerine su, defne yaprağı ve değirmen karabiberi ilave edin. Bonfile yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Et suyunu süzüp temiz bir tencereye alın.
  2. Polenta için süzdüğünüz et suyuna tuz ve tereyağını ekleyip tekrar kaynatın. Mısır ununu tel süzgeçten geçirin. Su kaynamaya başlayınca tencereye boşaltıp karıştırın. Karışımı tencerenin kenarlarına yapışmayacak hale geldiğinde ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Polentayı bir servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız bon leyi ilave edip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo