ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PİLAVLI TENCERE KEBABI

Pilavlı Tencere Kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pilavlı Tencere Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr parça kuzu eti
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 çay bardağı iç bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 ekmek hamuru
  • 2~3 sap dereotu
  • 2 sivri biber
  • Kiraz domates

Pilavlı Tencere Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını büyük bir tencerede ısıtın. Etleri tencereye dizip her iki tarafını kızartın. Tencereyi etlerle birlikte ocağın üzerinden alın.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Biberleri ve havucu temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bezelyeyi tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün.
  • Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısıyla birlikte tencereye alın. Havuç ve biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Bezelye, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavı diğer tenceredeki etlerin üzerine yerleştirip kalan sıcak suyu ekleyin. Ekmek hamurunu tencere büyüklüğünde açıp kapak olacak şekilde yerleştirin.
  • Hamurun bir yerinden küçük bir delik açın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Hamuru tencerenin ağzından alıp pilavı servis tabağına ters çevirin.
  • Sivri biberleri ve kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip közleyin. Etlerin üzerine yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!