Pilavlı Tencere Kebabı

Pilavlı Tencere Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pilavlı Tencere Kebabı için

Malzemeler

  • 750 gr parça kuzu eti
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 çay bardağı iç bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 ekmek hamuru
  • 2~3 sap dereotu
  • 2 sivri biber
  • Kiraz domates
Pilavlı Tencere Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağının yarısını büyük bir tencerede ısıtın. Etleri tencereye dizip her iki tarafını kızartın. Tencereyi etlerle birlikte ocağın üzerinden alın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Biberleri ve havucu temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bezelyeyi tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısıyla birlikte tencereye alın. Havuç ve biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  4. Bezelye, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilavı diğer tenceredeki etlerin üzerine yerleştirip kalan sıcak suyu ekleyin. Ekmek hamurunu tencere büyüklüğünde açıp kapak olacak şekilde yerleştirin.
  6. Hamurun bir yerinden küçük bir delik açın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Hamuru tencerenin ağzından alıp pilavı servis tabağına ters çevirin.
  7. Sivri biberleri ve kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip közleyin. Etlerin üzerine yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo