Peynir Soslu Kıyma Rosto

Peynir Soslu Kıyma Rosto
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynir Soslu Kıyma Rosto için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım limon
  • 2 soğan
  • 5 taze sarımsak
  • 2-3 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1'er çay kaşığı kekik ve kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için:

  • 100 gr otlu peynir
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası

Süslemek için:

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Peynir Soslu Kıyma Rosto

Nasıl Yapılır

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Ekmek dilimlerini sütte ıslatıp elinizde sıkarak süzün. Limonun kabuğunu rendeleyin. 

Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, kaşar peyniri, rendelenmiş limon kabuğu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Elinizle toparlayıp rosto haline getirin. 

Rulo köfteyi unlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Fırın kalıbına yağlı kağıt serip köfteyi yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 

Süt kremasına peynir ve nişasta ilave edin. Kısık ateşte peynir eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Köfteyi büyük servis tabağına alın, dilimleyip sosu üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo