ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PEYNİR SOSLU KIYMA ROSTO

Peynir soslu kıyma rosto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynir soslu kıyma rosto tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma 3 dilim bayat ekmek içi 1 çay bardağı süt 2 yumurta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım limon 2 soğan 5 taze sarımsak 2

3 dal maydanoz Yarım su bardağı sıvıyağ 1'er çay kaşığı kekik ve kimyon Tuz

  • karabiberSos için: 100 gr otlu peynir 1 su bardağı süt kreması 1 tatlı kaşığı patates nişastasıSüslemek için: 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Peynir soslu kıyma rosto Nasıl Yapılır

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Ekmek dilimlerini sütte ıslatıp elinizde sıkarak süzün. Limonun kabuğunu rendeleyin. 

Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, kaşar peyniri, rendelenmiş limon kabuğu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Elinizle toparlayıp rosto haline getirin. 

Rulo köfteyi unlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Fırın kalıbına yağlı kağıt serip köfteyi yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 

Süt kremasına peynir ve nişasta ilave edin. Kısık ateşte peynir eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Köfteyi büyük servis tabağına alın, dilimleyip sosu üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.