ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PANCARLI PATATES PÜRESİ YATAĞINDA BONFİLE

Pancarlı patates püresi yatağında bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı patates püresi yatağında bonfile tarifi için malzemeler

  • 3 patates
  • 1 büyük boy pancar
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı soğuk süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 parça dana bonfile

Pancarlı patates püresi yatağında bonfile Nasıl Yapılır

Patatesleri ve pancarı soyup, büyük parçalar halinde kesin. Tencereye koyup, üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar haşlayın. Sebzeler iyice yumuşayınca karıştırma kabına alıp el blenderinden geçirin. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın. Üzerine pürenizi ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra sütü ekleyin. Tekrar el blenderinden geçirerek bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, rendelenmiş peynirinizi ekleyin ve peynir iyice eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Dökme tavanızı ısıtıp bonfileleri yağ koymadan kızartın. Pancarlı pürenin üzerine bonfileleri koyarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.