ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PANCARLI PATATES PÜRESİ YATAĞINDA BONFİLE

Pancarlı Patates Püresi Yatağında Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı Patates Püresi Yatağında Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates
  • 1 büyük boy pancar
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı parmesan peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı soğuk süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 parça dana bonfile

Pancarlı Patates Püresi Yatağında Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve pancarı soyup, büyük parçalar halinde kesin. Tencereye koyup, üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Sebzeler iyice yumuşayınca karıştırma kabına alıp el blenderinden geçirin. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın.
  • Üzerine pürenizi ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra sütü ekleyin. Tekrar el blenderinden geçirerek bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp, rendelenmiş peynirinizi ekleyin ve peynir iyice eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
  • Dökme tavanızı ısıtıp bonfileleri yağ koymadan kızartın. Pancarlı pürenin üzerine bonfileleri koyarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.