ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ NOHUTLU PAÇA

Nohutlu Paça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Paça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 keçi paçası
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 15 gr margarin
  • 1 soğan
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un

Sos için

  • 1 çay bardağı sirke
  • 4~5 diş sarımsak

Süslemek için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber
  • Birkaç maydanoz yaprağı

Nohutlu Paça Nasıl Yapılır?

  • Paçaları temizleyin. Kemiklerini 2 cm kazıyıp kesin. Ocağın üzerinde tütsüleyip iyice yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyun.
  • Paçaları tencereye alın. Soğan ve sarımsakları bütün olarak ilave edin. Margarin ve limon suyunu ekleyip üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  • Orta ateşte kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıp paçalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Nohudu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Yumurta sarısı ve unu bir kaba alıp çırpın. Paçanın üzerine döküp karıştırın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Sarımsak ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırın. Paçayı servis tabaklarına paylaştırın.
  • Üzerini kırmızı tane biberler ve nane yapraklarıyla süsleyin. Sirkeli sosla servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!