ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MARTEDELLA

Martedella

Martedella

Daha çok Hıristiyan topluluğunun özel günlerinde ve bayramlarda yaptıkları martedella, bazen yemek olarak bazen de aperatif olarak tüketilir. Jale Balcı'dan özel günleriniz için nefis martedella tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Martedella Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g çiğ köftelik et (Dana eti)
  • 100 g galeta unu veya etimek tozu
  • 3 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 50 g ceviz
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı
  • Tuz

Sosu için

  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Su

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Martedella Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba eti ve galeta ununu alın. Azar azar su katarak yoğurun. Yoğurma işlemi sırasında sarımsak, tuz ve köfte baharatını ekleyin. İyice yoğurun ve 5 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. 
  • Hazırladığınız köfteyi beşe bölün. Böldüğünüz her bir parçayı avcunuzun içinde açın. Açtığınız parçanın ortasına ceviz koyun ve sıkıca kapatarak rulo yapın. Ruloları bir fırçayla hafifçe yağlayın.
  • Bir kasede salçayı sıcak suyla açın.
  • Bir tavada yağı kızdırın ve ruloları kızgın yağda az kızarttıktan sonra yağı dökün ve tencereye sirkeyi ekledikten sonra yüksek ateşte 2 dakika kadar pişirin ve salçalı suyu da tencereye ilave edin. (Salçalı su köftelerin üzerini tam kapatmalı.) Yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin ve ruloları tencereden servis tabağına alarak dilimleyin. Üzerine suyundan ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!