ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MANTARLI KUZU SOTE

> MANTARLI KUZU SOTE
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı kuzu sote tarifi için malzemeler
  • Yarım kg kuzu kuşbaşı 350 gr mantar 2 domates 1 soğan 2 diş sarımsak 1 sivri biber 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber
  • kekik
Mantarlı kuzu sote Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Etleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyip karıştırın. 
Soğanı ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. Et suyunu çekinceye kadar kavurun. 
Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, doğranmış domates, biber ve baharatları kavrulmakta olan ete ilave edip kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin. 
Mantarları limonlu sudan alıp kurulayın ve iri iri doğrayın. Ete ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kapağını açıp orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.