Mantarlı Kuzu Sote

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Mantarlı Kuzu Sote Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kg kuzu kuşbaşı
- 350 gr mantar
- 2 domates
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 sivri biber
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Mantarlı Kuzu Sote Nasıl Yapılır?
Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Etleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyip karıştırın.
Soğanı ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. Et suyunu çekinceye kadar kavurun.
Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, doğranmış domates, biber ve baharatları kavrulmakta olan ete ilave edip kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin.
Mantarları limonlu sudan alıp kurulayın ve iri iri doğrayın. Ete ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kapağını açıp orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Soğanı ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. Et suyunu çekinceye kadar kavurun.
Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, doğranmış domates, biber ve baharatları kavrulmakta olan ete ilave edip kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin.
Mantarları limonlu sudan alıp kurulayın ve iri iri doğrayın. Ete ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kapağını açıp orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR