ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTARLI KUZU SOTE

Mantarlı Kuzu Sote

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Kuzu Sote Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg kuzu kuşbaşı
  • 350 gr mantar
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 sivri biber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Mantarlı Kuzu Sote Nasıl Yapılır?

Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Etleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyip karıştırın. 
Soğanı ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. Et suyunu çekinceye kadar kavurun. 
Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, doğranmış domates, biber ve baharatları kavrulmakta olan ete ilave edip kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin. 
Mantarları limonlu sudan alıp kurulayın ve iri iri doğrayın. Ete ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kapağını açıp orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!