ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MANTAR SOSLU BİFTEK

> MANTAR SOSLU BİFTEK
4 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar soslu biftek tarifi için malzemeler
  • 4 kestane mantarı50 gr tereyağı4 parça biftek200 gr kültür mantarı3 çorba kaşığı vişne likörü4 dilim kaz ciğeri (veya tavuk ciğeri)Taze çekilmiş karabiberTaze adaçayı
Mantar soslu biftek Nasıl Yapılır

40 gr tereyağını tavada eritin. Biftekleri ekleyip iki taraflı kızartın, pişerken bir tutam tuz serpin. Sıcak olarak muhafaza edin.

Kültür mantarlarını ve kestane mantarlarını temizleyip dilimleyin. Kalan tereyağını tavada eritip mantarları soteleyin ve tavadan alın. Likörü ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. 

Kaz ciğeri dilimlerini tavada çevirerek pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin. Biftekleri servis tabaklarına alıp üzerine kaz ciğeri dilimlerini yerleştirin. Yanına 1-2 kaşık mantar ilave edip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.