ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ LİVİNÇ AŞI

Livinç aşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Livinç aşı tarifi için malzemeler

  • 1/3 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz

Livinç aşı Nasıl Yapılır

Nohut ve buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ayrı tencerelere alıp su ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi günü suyunu süzüp hafifçe haşlayın. Eti geniş bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Tereyağı ve küp doğradığınız soğanı ilave edip pişirmeye devam edin. Salça, nohut ve aşurelik buğdayı ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Buğday, nohut ve et piştikten sonra iyice küçük kesilmiş ıspanakları ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.