ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU GÖMLEK SARMASI

Kuzu Gömlek Sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Gömlek Sarması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kuzu gömleği
  • 1 soğan
  • 1 takım kuzu ciğeri
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1’er çay kaşığı kişniş
  • Zerdeçal
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Kuzu Gömlek Sarması Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gömleğinin üzerine ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletip yumuşamasını sağlayın.
  • Derin bir tavada tereyağını eritip, dolmalık fıstıklarla, ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Yıkanıp nişastası süzülmüş pirinçleri ilave edin. Pirinçleri kavururken kuş üzümü, kuru nane, maydanoz ve dereotunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.
  • Sıcak su ilave edip dişe gelecek şekilde pişirin. Kuşbaşı doğranmış ciğerleri ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile pişirin. Pilava ekleyip karıştırın.
  • Kuzu gömleklerini pasta tabağı büyüklüğünde kesip, kenarları dışarı çıkacak şekilde derin bir kasenin içine yayın. İçlerine iç harcı bolca paylaştırın.
  • Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sarıp, ters çevirin ve fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!