ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU GÖMLEK SARMASI

Kuzu gömlek sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu gömlek sarması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kuzu gömleği
  • 1 soğan
  • 1 takım kuzu ciğeri
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1’er çay kaşığı kişniş
  • Zerdeçal
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Kuzu gömlek sarması Nasıl Yapılır

Kuzu gömleğinin üzerine ılık su ekleyip en az 1 saat suda bekletip yumuşamasını sağlayın. Derin bir tavada tereyağını eritip, dolmalık fıstıklarla, ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkanıp nişastası süzülmüş pirinçleri ilave edin. Pirinçleri kavururken kuş üzümü, kuru nane, maydanoz ve dereotunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın. Sıcak su ilave edip dişe gelecek şekilde pişirin. Kuşbaşı doğranmış ciğerleri ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile pişirin. Pilava ekleyip karıştırın. Kuzu gömleklerini pasta tabağı büyüklüğünde kesip, kenarları dışarı çıkacak şekilde derin bir kasenin içine yayın. İçlerine iç harcı bolca paylaştırın. Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sarıp, ters çevirin ve fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.