ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ SEBZELİ BÖREK

Kuzu Etli Sebzeli Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Sebzeli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su

İç malzeme:

  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 çorba kaşığı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Etli Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin. 

Patates ve soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Patates, soğan ve havucu ilave edip karıştırın. Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dörde bölüp her parçasını 15 cm çapında açın. Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik sebzeli börek tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!