ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KÖRİ SOSLU KUZU İNCİK

Köri Soslu Kuzu İncik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köri Soslu Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 250 g arpacık soğan
  • 5~6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Defne yaprakları
  • 4~5 bebek havuç
  • 3~4 bebek patates
  • 4~5 bebek havuç
  • 3~4 bebek patates
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz
  • Değirmen karabiber
  • Köri
  • 1 tutam taze kekik

Köri Soslu Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

Kuzu incik etlerini geniş bir tencerede haşlayın. Arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Defne yaprakları, ortadan ikiye kestiğiniz bebek patatesler ve bebek havuçları ilave edip sotelemeye devam edin. Sebzeler yumuşamaya başlayınca haşladığınız kuzu incik etleri, bir kepçe kadar et suyu, krema, tuz ve baharatları ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. Taze kekiği ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!