ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIZIL ERİKLİ GULAŞ

Kızıl Erikli Gulaş

Kızıl erikli gulaş

Gulaş, Macaristan'ın en geleneksel yemeklerinden biridir. Dana eti, kırmızı biber ve soğan ile hazırlanan gulaş, özel günlerde sofralardaki yerini alır. Kökeni 9. yüzyıla dayanan bu yemeğin ismi 'çoban, sığır güden kişi' anlamına gelir. Malzemeler hazırsa, Deniz Orhun’dan hafif ekşimsi dana gulaş hazırlamak için kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Macar gulaş tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızıl Erikli Gulaş Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 1 avuç kızıl erik (Çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 2 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (Közlenmiş)
  • 3 adet domates (Közlenmiş)
  • Sarımsak (İnce doğranmış)
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızıl Erikli Gulaş Nasıl Yapılır?

  • Eti kimyon ve limon suyu ile terbiye ettikten sonra buzdolabında 10 dakika bekletin
  • Daha sonra yağı bir tavaya alın ve eti ekleyerek orta ateşte kavurun ve bir tabağa alın. (Limonla terbiye ettiğiniz için işlem sırasında sıçramalar olabilir, dikkatli olun
  • Aynı tavaya soğanı ilave edin ve bir çimdik şeker ekleyerek kavurduktan sonra nohut ve eti de tavaya alın. Daha sonra kızıl eriği ilave ederek pişirin.
  • Sarımsak, kapya biberler ile domatesi robottan geçirin ve tavaya aktarın.
  • Et suyu ile kimyonu ilave ederek 9-12 dakika süreyle kısık ateşte fokurdayıp tatlar karışana kadar pişirin. (Çok pişirmeyin etler sakız gibi olur.)
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!