Kızıl Erikli Gulaş

Kızıl Erikli Gulaş
10 Eylül 2021

Gulaş, Macaristan'ın en geleneksel yemeklerinden biridir. Dana eti, kırmızı biber ve soğan ile hazırlanan gulaş, özel günlerde sofralardaki yerini alır. Kökeni 9. yüzyıla dayanan bu yemeğin ismi 'çoban, sığır güden kişi' anlamına gelir. Malzemeler hazırsa, Deniz Orhun’dan hafif ekşimsi dana gulaş hazırlamak için kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Macar gulaş tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kızıl Erikli Gulaş için

Malzemeler

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 1 avuç kızıl erik (Çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 2 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (Közlenmiş)
  • 3 adet domates (Közlenmiş)
  • Sarımsak (İnce doğranmış)
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı fındık yağı 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızıl Erikli Gulaş

Nasıl Yapılır

  1. Eti kimyon ve limon suyu ile terbiye ettikten sonra buzdolabında 10 dakika bekletin
  2. Daha sonra yağı bir tavaya alın ve eti ekleyerek orta ateşte kavurun ve bir tabağa alın. (Limonla terbiye ettiğiniz için işlem sırasında sıçramalar olabilir, dikkatli olun
  3. Aynı tavaya soğanı ilave edin ve bir çimdik şeker ekleyerek kavurduktan sonra nohut ve eti de tavaya alın. Daha sonra kızıl eriği ilave ederek pişirin.
  4. Sarımsak, kapya biberler ile domatesi robottan geçirin ve tavaya aktarın.
  5. Et suyu ile kimyonu ilave ederek 9-12 dakika süreyle kısık ateşte fokurdayıp tatlar karışana kadar pişirin. (Çok pişirmeyin etler sakız gibi olur.)
  6. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo