Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15033 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1374 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2508 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6610 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9898 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Hindi Etli Makarna
Yeşil Mercimek Salatası
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Patatesle Hızlıca Yapılan 10 Yemek
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Mantarlı Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
32 Dakika
Ciğer Şiş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
105 Dakika
Kuzu Kokoreç Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuşkonmazlı Lokum Bonfile Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.