En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14151 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1267 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2334 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1409 Tarif
Pratik Yemek
5165 Tarif
Salata ve Meze
1274 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8793 Tarif
Yöresel
1984 Tarif
Popüler Tarifler
Özel Soslu Hindi
Yüksük Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Monkey Bread
Cevizli Mısır Ekmeği
Poşe Ayva
Portakallı Sufle
Köz Biber Ezmesi
Yumurta Mezesi
Yemeğinizin Tadını Sarımsak ve Soğan Doğrama Şekliniz Belirliyor Olabilir
Sadece 10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz 5 Pratik Tarif
Çinekop Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Pişirme Tekniği
Asla Islatmadan Pişirmeyin, Bu Adımı Atlamayın
Elma Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Yeşil Mi Kırmızı Mı?
Lokum Gibi Yumuşacık Kavurma Yapmanın İpuçları
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
150 Dakika
Sebzeli Et Haşlama
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Harbiye Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Ciğer Şarmula
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Güveç Kapama
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
140 Dakika
Burdur Şişi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Air Fryer'da Kuzu Pirzola
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.