Kıymalı Pay

Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıymalı Pay için

Malzemeler

  • 500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma 
  • 30 gr margarin 
  • 2 közlenmiş salçalık biber 
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 2 yumurta 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Hamur için:

  • 75 gr margarin 
  • 2.5 su bardağı un 
  • Tuz 
  • 1 yumurta 
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın. 
  2. Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
  3. Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. 
  4. 2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
  5. Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın. 
  6. Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin. 
  7. Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin. 
  8. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo