En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13771 Tarif
Çocuk
373 Tarif
Çorba
1206 Tarif
Diyet
4384 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2235 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4840 Tarif
Salata ve Meze
1217 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8458 Tarif
Yöresel
1955 Tarif
Popüler Tarifler
Poşe Yumurta
Cevizli Tarator
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tarte Tatin
Deniz ürünlü makarna
Amasra Salatası
Mişöriz
Tater Tots
Kremalı ve havuçlu pasta
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
Beşiktaş Kahvaltı Mekanları: Beşiktaş'ın en İyi 9 Kahvaltıcısı
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Eylül Ayı Meyve ve Sebzeleri Nelerdir?
Piknik Malzemeleri: Pikniğe Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Fareler Nasıl Uzaklaştırılır: 9 Doğal Yöntem
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
55 Dakika
Beş Kardeş Yahnisi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Steak Diane
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
140 Dakika
Çayır Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
55 Dakika
Adana Tava
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Tencerede Şiş Kebap
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
85 Dakika
Tokat Kebabı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.