Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4651 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8242 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Mozaik Pasta
Tulumba Tatlısı
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Krem Şantili Kurabiye
Muhallebili Bisküvili Pasta
Yumurtasız kurabiye
Beşamel Soslu Patates
Zeytinyağlı taze bakla
Dondurma Kurabiye
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Artrit Ağrısına Ne İyi Gelir: 6 Doğal Bitki
Bal Neden Şekerlenir, Nasıl Çözülür?
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Hangi Bıçak Nerede Kullanılır?
Asla Limonla Temizlememeniz Gereken 9 Yer
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Şehzade Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Geleli Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Geschnetzeltes Züricher Art
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Lüle Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
105 Dakika
Lagman
Kırmızı Et Tarifleri
85 Dakika
Sakız Yahnisi
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.