Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15483 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1419 Tarif
Diyet
4443 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2639 Tarif
Hafif Yemekler
63 Tarif
İçecek
1464 Tarif
Pratik Yemek
7270 Tarif
Salata ve Meze
1518 Tarif
Sos
505 Tarif
Tatlı
10443 Tarif
Yöresel
2079 Tarif
Popüler Tarifler
Kıymalı Kabak Dolması
Fırın Sütlaç
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Roka salatası
Pastitsio
Chili Con Carne
Tahdig Tarifi
Terbiyeli Kabak Dolma Tarifi
Yağsız Revani Tarifi
Sakallı Poğaçanın Püf Noktaları
Boşnak Böreği Yapmanın Püf Noktaları
Eskişehir Usulü Çi Börek Yapmak İçin 4 İpucu
Çuçvara Nedir?
Uzun Yolculuklarda Çantanızda Taşıyabileceğiniz En Güzel 10 Yiyecek
5 Dakikada Yapılan Tahinli 5 Kurabiye Önerisi
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
55 Dakika
Yenidünya Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Etli Türlü Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Cafe De Paris Soslu Antrikot Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Et Fajita Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.