Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14610 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1341 Tarif
Diyet
4422 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2415 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5920 Tarif
Salata ve Meze
1378 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9325 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Erişteli Yoğurt Çorbası
Bamya Konservesi
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Sütlü anne keki
Krem Şantili Poğaça
Sütsüz Yoğurtsuz Pamuk Poğaça
Yoğurtlu Pamuk Kek
5 Dakika Kurabiyesi
Süt İle Neler Yapılır?
Yapay Zekaya Göre Türk Mutfağının En İyi 10 Tatlısı
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Taste Atlas'a Göre Kokoreç 3. Sırada: Listenin 1 ve 5'incisi Dikkat Çekti!
En İyi Kavurma Ne Etinden Olur?
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Soya Soslu Et Sote
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
60 Dakika
Sodalı Et Kavurma
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
90 Dakika
Yaprak Et
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Arap Tava Kebabı
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Ciğer Dürüm Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Keskin Tava
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.