ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIRMIZI ŞARAPLI, BALLI, SARIMSAKLI MARİNE SOSLU KUZU PİRZOLA

Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola

Marine için

  • ¾ su bardağı kırmızı şarap
  • 2 yemek kaşığı bal
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 3~4 dal taze kekik ve biberiye
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu veya sirke
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı Şaraplı, Ballı, Sarımsaklı Marine Soslu Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Sos için serin bir kapta şarap, bal, zeytinyağı, ince doğranmış kekik, biberiye, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın veya el blenderi yardımıyla çırpın. Pirzolaları bu kabın içine alıp iyice karıştırdıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat marine edin. Az yağlanmış ve ısınmış ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!