ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KESTANELİ ET SOTE

Kestaneli Et Sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Et Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr parça dana eti
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 patates
  • 2 sivri biber
  • 3 domates
  • 2 havuç
  • 10 kestane
  • Tuz
  • Karabiber

Kestaneli Et Sote Nasıl Yapılır?

Etleri bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tereyağı ile birlikte tencereye ekleyin. İri parçalar şeklinde doğranmış patates, sivri biber ve havucu tencereye ilave edin. Kestaneleri hafifçe haşlayıp kabuklarını soyun. Domatesle birlikte tencereye ekleyin. Çok az su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.