ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KEŞKEK VE KUZU İNCİK

Keşkek Ve Kuzu İncik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Keşkek Ve Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu incik
  • 350 gr buğday
  • 11 su bardağı sıcak su
  • 1 kuru soğan
  • 25 gr tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3~4 defne yaprağı
  • 3~4 taze kekik
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • beyaz biber
  • kırmızı pulbiber

Keşkek Ve Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Yemek tarifleri içerisinde en güzel olanı, Kuzu incikleri kızgın tavada kızartıp bir tencereye alın. Suyu ilave edip 2 saat kısık ateşte, taze kekik ve defne yaprağı ile birlikte pişirin.
  • Buğdayları bir gün önceden bir tencerede ıslatın. Başka bir tencereye tereyağını aktarın. Soğanı ve sarımsağı ince kıyın. Bir tutam tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dakika kaynatın.
  • Buğdayları yıkadıktan sonra 10 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ilave edin ve 2 saat kısık ateşte pişirin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip servis tabağına iki kaşık keşkek aktarın. Ortasını hafif açıp kuzu inciği yerleştirin. Maydanoz ve közlenmiş biber ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!