ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KEŞKEK VE KUZU İNCİK

Keşkek ve kuzu incik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkek ve kuzu incik tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu incik
  • 350 gr buğday
  • 11 su bardağı sıcak su
  • 1 kuru soğan
  • 25 gr tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3~4 defne yaprağı
  • 3~4 taze kekik
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • beyaz biber
  • kırmızı pulbiber

Keşkek ve kuzu incik Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri içerisinde en güzel olanı, Kuzu incikleri kızgın tavada kızartıp bir tencereye alın. Suyu ilave edip 2 saat kısık ateşte, taze kekik ve defne yaprağı ile birlikte pişirin.

Buğdayları bir gün önceden bir tencerede ıslatın. Başka bir tencereye tereyağını aktarın. Soğanı ve sarımsağı ince kıyın. Bir tutam tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dakika kaynatın.

Buğdayları yıkadıktan sonra 10 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ilave edin ve 2 saat kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip servis tabağına iki kaşık keşkek aktarın. Ortasını hafif açıp kuzu inciği yerleştirin. Maydanoz ve közlenmiş biber ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:48

Ağız tadım farklı. Sizin sitenizde çok farklı ve güzel yemek tarifleri var. Teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.