ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KAVANOZDA KUZU ETLİ BEZELYE

Kavanozda Kuzu Etli Bezelye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavanozda Kuzu Etli Bezelye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu biftek
  • 500 gr bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Kavanozda Kuzu Etli Bezelye Nasıl Yapılır?

Tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Üzerine biftekleri ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını kızartın. Biftekleri tabağa alıp 2 cm kalınlığında doğrayın. Bezelyeleri ayıklayıp 20 dakika haşlayın. Patatesi haşlayın. Sıcakken ezip süt ile karıştırın. 4 cam kavanozu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağını ve pul biberini kızdırın. Kavanoza önce kuzu etlerini paylaştırın. Üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı ilave edip bezelyeleri serpin. Pul biberli yağın yarısını üzerlerine gezdirip tuz serpin. Patates püresini üzerine kaşık yardımıyla paylaştırıp yayın. Son olarak kalan pul biberli yağı üzerine gezdirip kavanozun kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!