Kavanozda Kuzu Etli Bezelye

Kavanozda Kuzu Etli Bezelye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavanozda Kuzu Etli Bezelye için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu biftek
  • 500 gr bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Kavanozda Kuzu Etli Bezelye

Nasıl Yapılır

Tavaya ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Üzerine biftekleri ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını kızartın. Biftekleri tabağa alıp 2 cm kalınlığında doğrayın. Bezelyeleri ayıklayıp 20 dakika haşlayın. Patatesi haşlayın. Sıcakken ezip süt ile karıştırın. 4 cam kavanozu yıkayıp temizleyin. Zeytinyağını ve pul biberini kızdırın. Kavanoza önce kuzu etlerini paylaştırın. Üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı ilave edip bezelyeleri serpin. Pul biberli yağın yarısını üzerlerine gezdirip tuz serpin. Patates püresini üzerine kaşık yardımıyla paylaştırıp yayın. Son olarak kalan pul biberli yağı üzerine gezdirip kavanozun kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo