ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ISPANAKLI VE PEYNİRLİ RULO ET

Ispanaklı Ve Peynirli Rulo Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Peynirli Rulo Et Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 6-7 roka yaprağı
  • 2 taze soğan sapı
  • 4 dilim biftek
  • 4 dilim burger peyniri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Ve Peynirli Rulo Et Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı temizleyip doğrayın. Teflon tavada 1 kaşık sıvı yağla hafifçe kavurup ateşten alın.
  • Taze soğan ve roka yapraklarını ince ince doğrayıp ıspanağa ilave edin ve harmanlayın. 
  • Biftek dilimlerini et dövücü ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Peynir dilimlerini etlerin üzerine yerleştirip ıspanaklı karışımın yarısını paylaştırın. Etleri rulo şeklinde sarıp açılmamaları için mutfak ipiyle bağlayın.
  • Kalan sıvıyağı tavada kızdırıp rulo etleri sık sık çevirerek kızartın. Etleri fırın kalıbına alıp 1 kahve fincanı sıcak suyu ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Kalan ıspanaklı karışımı servis tabaklarına paylaştırıp üzerine rulo etleri sosuyla birlikte alın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!