ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ İŞKEMBELİ NOHUT YEMEĞİ

İşkembeli Nohut Yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İşkembeli Nohut Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dana işkembe
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Tane kara biber
  • Kırmızı pulbiber
  • Maydanoz

İşkembeli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  • İşkembeyi yıkayıp küp doğrayın. 1 diş sarımsak ve tane karabiberlerle birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  • İşkembeleri haşlama suyu ile soğanlara ekleyin ve 10 dakika pişirin.
  • Nohut, tuz ve karabiberi ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpiştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!