ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ İÇ PİLAVLI TAÇ KEBABI

İç pilavlı taç kebabı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç pilavlı taç kebabı tarifi için malzemeler

  • 2 kg koyun kaburga 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 3.5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı kekik TuzPilav için:2 su bardağı baldo pirinç 1 soğan 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 100 gr tereyağı 2.5 su bardağı su Tuz
  • karabiber

İç pilavlı taç kebabı Nasıl Yapılır

Etleri cam tepsiye alıp uçlarını birleştirerek taç şekli verin. Etleri yer yer delip soyulmuş sarımsakları yerleştirin. Tuz, kekik ve ayçiçeği yağını bir kapta karıştırıp etin üzerine sürün. Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırın ısısını 170 dereceye düşürün. Sıcak suyu tepsinin kenarından ekleyip 30-35 dakika pişirin.

Pirinci sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletip bol suyla yıkayıp süzün. Kuşüzümünü yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletip süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğan ve fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın.

Etin suyundan 1 bardak kadar alıp pirincin üzerine dökün. Sıcak su, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirin. Pilavı servis tabağına alıp ortasına etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:59

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.