ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FISTIKLI KUZU SARMA

Fıstıklı Kuzu Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Kuzu Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu biftek
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3~4 pazı yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 patlıcan
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fıstıklı Kuzu Sarma Nasıl Yapılır?

  • Pazıları çok hafif haşlayın. Fıstıkları kavurun. Zeytinyağı ile kekiği karıştırın.
  • Patlıcanları alacalı soyup boyuna dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip boyuna ikiye kesin. Patlıcanları ve biberleri kızartın.
  • Etlere tuz ve karabiber serpiştirin. Pazıları etlerin üzerine yayın, fıstıkları yerleştirip rulo şeklinde sarın ve şişe dizin.
  • Kızartılmış biber, rulo şeklinde sarılmış patlıcan dilimleri ve limon dilimlerini yan yana dizin.
  • Şişlerin üzerini kekikli zeytinyağı karışımından sürün. Yağlanmış fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!