ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA KUZU İNCİK

Fırında Kuzu İncik

Fırında kuzu incik

Misafirlerinize lokum gibi bir lezzet hazırlamak için haydi mutfağa. Nermin Gül'ün pratik tarifiyle fırında kuzu incik.

Farklı versiyonları olan terbiyeli kuzu incik ve kuzu mutancana tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 2 parça kuzu but incik
  • Tatlı toz biber
  • Çekilmiş tane karabiber
  • Toz kekik
  • 1 tutam taze kekik (İnce doğranmış)
  • 1 tutam taze biberiye (İnce doğranmış)
  • 10 adet diş sarımsak
  • Tuz
  • Ayçicek yağı

Fırında Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incik butlarına bir bıçak yardımıyla farklı noktalardan küçük delikler açın ve bir miktarını ayırdıktan sonra taze kekik ile biberiyeyi bu deliklere yerleştirin.  Soyulmuş sarımsak dişlerini de etinizin içine batırın. 
  • Diğer taraftan ayrı bir kapta ayçiçek yağı, tatlı toz biber, toz kekik, çekilmiş tane karabiber ile taze kekik ve biberiyeyi iyice karıştırın.
  • Kuzu butlarını yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve hazırladığınız baharat karışımını her yanına sürerek iyice yedirin.
  • Son olarak tuz serpin ve yağlı kağıt ile iyice sararak fırın kabına alın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirin. 
  • Yağlı kağıttan çıkararak bir tabağa alın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!