ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA KUZU GERDAN

Fırında Kuzu Gerdan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Kuzu Gerdan Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu gerdan
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Fesleğen
  • Rezene
  • 10~12 diş sarımsak
  • 20 arpacık soğan
  • -Patates garnitür
  • 1 kg mini taze patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Fırında Kuzu Gerdan Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdanları erittiğiniz tereyağında mühürleyip bir kaba alın. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırın.
  • Bir fırın torbasına önce etleri sonra soyup bütün bıraktığınız arpacık soğanlar ve sarımsakları ekleyin.
  • Torbanın ağzını kapatıp üzerine kürdanla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin.
  • Patatesleri kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp hafif haşlayın ve bir kaba alın. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada ara sıra karıştırarak kapağı kapalı şekilde patatesler yumuşayana kadar pişirin. Kuzu gerdanın yanında servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.