Fırında Kuzu Gerdan

Kuzu gerdan; kuzu karkasın boyun bölümünden elde edilen orta yağlı ve orta sertlikte kemikli bir ettir. Kuzu gerdan; haşlama, kızartma, fırın, ızgara gibi her türlü pişirme yöntemi ile hazırlanabilen bir ettir.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 30 dakika

Fırında Kuzu Gerdan Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kuzu gerdan
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kekik
- Fesleğen
- Rezene
- 10~12 diş sarımsak
- 20 arpacık soğan
- -Patates garnitür
- 1 kg mini taze patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
Fırında Kuzu Gerdan Nasıl Yapılır?
- Kuzu gerdanları erittiğiniz tereyağında mühürleyip bir kaba alın. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırın.
- Bir fırın torbasına önce etleri sonra soyup bütün bıraktığınız arpacık soğanlar ve sarımsakları ekleyin.
- Torbanın ağzını kapatıp üzerine kürdanla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin.
- Patatesleri kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp hafif haşlayın ve bir kaba alın. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada ara sıra karıştırarak kapağı kapalı şekilde patatesler yumuşayana kadar pişirin. Kuzu gerdanın yanında servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR