ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA KUZU GERDAN

Fırında Kuzu Gerdan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Kuzu Gerdan Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu gerdan
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Fesleğen
  • Rezene
  • 10~12 diş sarımsak
  • 20 arpacık soğan
  • -Patates garnitür
  • 1 kg mini taze patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Fırında Kuzu Gerdan Nasıl Yapılır?

  • Kuzu gerdanları erittiğiniz tereyağında mühürleyip bir kaba alın. Tuz ve baharatlar ile tatlandırıp karıştırın.
  • Bir fırın torbasına önce etleri sonra soyup bütün bıraktığınız arpacık soğanlar ve sarımsakları ekleyin.
  • Torbanın ağzını kapatıp üzerine kürdanla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin.
  • Patatesleri kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp hafif haşlayın ve bir kaba alın. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada ara sıra karıştırarak kapağı kapalı şekilde patatesler yumuşayana kadar pişirin. Kuzu gerdanın yanında servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!